ΑΜΥΝΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Τμήμα μαθήματος: Τάξη Γ' Γυμνασίου (αγοριών) Αγωνιστικό Τμήμα (υψηλού επιπέδου)

ΑΜΥΝΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Άσκηση 23

Άσκηση για τη βελτίωση της επιστροφής στην Άμυνα. :  

Πρώτη πάσα από τον τερματοφύλακα στην  τριάδα αθλητών, ξεκίνημα με  αριθμητικής υπεραριθμεία   2x1, 3x2.

Α.γράφημα 1
Τρεις παίκτες ξεκινούν μια αντεπίθεση με πάσα από τον  τερματοφύλακα χωρίς αντίπαλο, όταν φθάσουν στην αντίπαλη περιοχή συναντούν έναν αμυντικό σε κατάσταση 2x1. (γράφημα 1).

Β.γράφημα 2


Μόλις τελειώσει η αντεπίθεση, ο τερματοφύλακας που δέχθηκε τη ρίψη πρέπει να ξεκινήσει την αντεπίθεση, με γρήγορη επαναφορά της μπάλας στο γήπεδο  ή ακόμη και με γρήγορη σέντρα  έτσι ώστε η ομάδα των παικτών (α-β-γ) να ξεκινήσει τον αιφνιδιασμό προς την απέναντι πλευρά . Ανάλογα με το πόσο γρήγορα επιστρέφουν οι 1-2-3, οι α-β-γ θα προσπαθήσουν να επιλύσουν μια κατάσταση 3x1 / 3x2 / 3x3. (γράφημα 2).

Γ. γράφημα 3
Οι παίκτες (1-2-3) πρέπει  αρχικά να επιτεθούν (προσπάθεια να σκοράρουν) αλλά σύγχρονος να σκέπτονται και τις επιστροφές στην Άμυνα. Έτσι αναγκάζονται  να εκδηλώσουν σωστά τον αιφνιδιασμό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις σωστής  αμυντικής επιστροφής. Ο αιφνιδιασμός γίνεται κλιμακωτά (σε φάσεις). Οι  παίκτες περνάνε με ένα διασκεδαστικό τρόπο από την επίθεση, στο κόψιμο του αντίπαλου αιφνιδιασμού ή της γρήγορης σέντρας. (γράφημα 3)

Μία άσκηση που βοηθάει στη συνεχή βελτίωση του τρόπου επιστροφής της ομάδας στην ΆΜΥΝΑ, με στόχο το κόψιμο του αιφνιδιασμού (αντεπίθεσης) και Γρήγορης Σέντρας.




Η άσκηση στην πράξη: https://youtu.be/b4mAZo8D8hc






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φυσιολογικό βάρος